Slimste jongetje van de klas

Het lijkt zo simpel. De batterij wil je laden wanneer de zonnepanelen meer stroom opwekken dan je huis nodig heeft. En als dat niet zo is of als je helemaal geen zonnepanelen hebt, dan wil je dat wanneer de prijzen het laagst zijn.

Eenvoudig toch? Als je er wat langer over nadenkt kom je erachter dat het toch wat gecompliceerder is. Op een zonnige dag leveren je zonnepanelen waarschijnlijk meer dan genoeg stroom op om je batterijen op te laden. Maar is dat op een bewolkte dag ook zo? Leveren ze dan net genoeg om je huis te voorzien van stroom? Dat zou betekenen dat je batterij helemaal niet opgeladen wordt die dag. En dat wil je natuurlijk niet.

Op het juiste moment laden en terugleveren van je batterij is van veel factoren afhankelijk, zoals:

  • Welk energiecontract heb je? Dynamisch, vast, flexibel?
  • Wat is de opbrengst van je zonnepanelen
  • Wat is je verwachte stroomverbruik?
  • Als je een dynamische energiecontract hebt, wanneer zijn dan de goedkope en dure uren?
  • etc.

Met het volledig automatische – en meest gekozen – profiel ‘Dynamisch’ bepaalt de batterij aan de hand van het slimme algoritme wanneer de batterij geladen moet worden en wanneer apparaten in je huis er juist weer gebruik van moeten maken.

Zelf aan de knoppen (of juist helemaal niet)

We hebben de SuperSmartJuice® zo ontwikkeld, dat deze voor elke gebruiker optimaal werkt. Wil je gewoon altijd de meest optimale besparing, dan kies je voor Dynamisch. Houd je het liever simpel en wil je dat je batterij precies genoeg energie levert aan je apparaten in huis en laadt op vaste momenten, dan kies je voor Nul.

Houd je liever alles zelf in de hand en ben je een echte geek, dan kies jij natuurlijk voor Open.

Nul

Wanneer je zonnepanelen te weinig of geen energie leveren om je verbruik te compenseren zal de SuperSmartJuice energie – zolang er energie in de batterij zit – precies zoveel energie leveren aan apparaten in je huis dat je verbruik nul is.

Niet te veel, niet te weinig, precies genoeg, zodat je ‘s avonds en in de nacht de groene energie die je overdag hebt opgewekt nog kunt gebruiken.

Dynamisch

Meest gekozen

Heb je een dynamisch energiecontract, dan is deze modus ideaal. De SuperSmartJuice® laadt wanneer de energieprijzen laag zijn en levert terug wanneer de prijzen hoog zijn.

Leveren je zonnepanelen energie, dan gaat de zonne-energie ook naar je batterij. Zo maak je altijd gebruik van de goedkoopste energie.

Open

Wil je liever zelf alles inlezen en aansturen? Dat is natuurlijk ook gewoon mogelijk.

Je bepaalt zelf of je dit via een MQTT API of een app zoals Home Assistant doet.

Jij zit aan de knoppen!