Hoe kunnen we helpen?

Wil je advies of een luisterend oor?

Stuur ons een mail

Heb je vragen? Drop een mailtje!

[email protected]

Geef ons een belletje

Wil je een luisterend oor? Geef ons een belletje.

+31 (0)20 30 32 690

Heel veel gestelde vragen

De thuisbatterij kan het beste geplaatst worden in een spatvrije en vorstvrije omgeving. De batterij wordt gekoeld met koelribben. In tegenstelling tot batterijen met ventilatoren, maakt de SuperSmartJuice® geen geluid. Plaatsing in huis is dus ook heel goed mogelijk.

Vanwege de grootte van de thuisbatterij kan ervoor gekozen worden om deze in een garage, kelder of schuur te plaatsen. Houd er rekening mee dat er een aparte stroomgroep aanwezig moet zijn voor de batterij. Heb je al een omvormer in huis dan kan de thuisbatterij ook daar geplaatst worden. In dit laatste geval wordt de thuisbatterij op deze stroomgroep aangesloten. Een nieuwe groep aanleggen is dan niet nodig.
Alle bestellingen voor 1 augustus 2024 worden nog dit jaar geleverd.
Ja, bij voorkeur hangen we de SuperSmartJuice® op aan de muur en is deze dus vrij van de vloer. Is de muur – vanwege het gewicht van de batterij – niet stevig genoeg, dan wordt deze op de grond geplaatst en gezekerd aan de muur. Omvallen is dan niet mogelijk.

Bestel in dit geval het frame voor vloermontage erbij.
Ja, dat kan. De SuperSmartJuice® heeft een IP waarde van 64 en is hiermee spatwater- en stofdicht. Installeren doe je het liefst binnen (huis, schuur, garage, etc.) maar kan dus ook buiten. Doe dit dan wel onder een afdakje.

Hou er wel rekening mee dat bij vorst de batterij zichzelf zal uitschakelen. Op die momenten kan je batterij geen energie opslaan en terugleveren aan de apparatuur in je huis.
De SuperSmartJuice heeft de volgende afmetingen: 96x70x26 cm (hxbxd).
De ExtraJuice heeft de volgende afmetingen 50x70x26 cm(hxbxd).

SuperSmartJuice® + ExtraJuice, inclusief frame: 159x70x27 cm (hxbxd).

Afmetingen SuperSmartJuice
Geen zorgen! Je garantie blijft gewoon geldig wanneer je een SuperSmartJuice® thuisbatterij toevoegt. SuperSmartJuice® is slim ontworpen om perfect samen te werken met je bestaande omvormersysteem. Bovendien raakt het de bestaande verbinding tussen de omvormer voor zonnepanelen en de meterkast niet aan, waardoor de garantie op je omvormer volledig behouden blijft. Dus, voel je vrij om die extra slimme energieopslag toe te voegen!
Nee hoor. De SuperSmartJuice® bevat naast een batterijopslag van 5 kWh ook over een omvormer. Deze werkt naadloos samen met elke omvormer, zoals die voor je zonnepanelen, die je al in huis zou hebben.
Ja, maar je mist dan wel de intelligente programma’s. De batterij moet dan handmatig ingesteld worden op laden of ontladen.
Nee, we verwachten niet dat er regulier onderhoud nodig is.
De SuperSmartJuice kan zeker aangesloten worden op een 3 fase installatie. De batterij zelf gebruikt maar 1 fase maar aangezien afrekening op een stroomaansluiting plaatsvindt over alle 3 fasen gecombineerd maakt het voor de stroomrekening niet uit of je op 1 of 3 fasen afneemt of teruglevert.

Eigenlijk zijn er 2 aspecten voor een thuisbatterij. Vermogen en capaciteit.

Met vermogen bedoelen we de stroom die een batterij maximaal kan leveren of opnemen. Voor een enkele SuperSmartJuice is dat 3000W. De meeste huishoudens zitten 95% van de tijd onder dit vermogen. Is er meer vermogen nodig dat kan een 2e SuperSmartJuice aangesloten worden op een andere groep / andere fase. Er ontstaat dan een vermogen van 6000W.

De capaciteit betreft de hoeveelheid stroom die er opgeslagen kan worden. De SuperSmartJuice® heeft 5kWh aan opslagcapaciteit (is dus in +/- 2 uur helemaal geladen) maar die kan uitgebreid worden tot 15kWh door 2 ExtraJuice® uitbreidingen te koppelen.

De maximale capaciteit voor een “standaard” woonhuis komt hiermee op 45kWh (3×15) en er kan dan met 9000W worden geladen en ontladen.

Downloads

Product brochure SuperSmartJuice® en ExtraJuice®

Meld eenvoudig je thuisbatterij aan op het elektriciteitsnet. Hiervoor heb je volgende informatie nodig :

  • Merk: SOFAR SOLAR
  • Type: ME 3000SP
  • Vermogen elektriciteitsopwekker in kiloWatt: 3

BTW terugvragen op de installatie en aanschaf van je thuisbatterijen doe je bij De Centrale BTW teruggave.

Onze slimme producten

SuperSmartJuice®

Geroemd om zijn specs, bewonderd om zijn design. SuperSmartJuice® heeft een opslagcapaciteit van 5 kWh én is superslim.

ExtraJuice®

Is 5 kWh opslag voor jouw huis niet voldoende.
Breid je installatie eenvoudig en voordelig uit met ExtraJuice.