Eenvoudige installatie

Het installeren van de SuperSmartJuice® is in veel gevallen geen lastige klus. De SuperSmartJuice® kan eenvoudig aangesloten worden op je bestaande zonne-omvormer. Het kan ook nodig zijn om een extra groep aan te maken. Dat is vaak ingrijpender.

De SuperSmartJuice® wordt geleverd met een P1-meter die wordt aangesloten op je slimme meter in de meterkast. Via jouw wifi-netwerk wordt vervolgens verbinding met de SuperSmartJuice® gemaakt. De P1-meter leest de in- en uitgaande elektriciteitsstromen van je huishouden en hiermee wordt bepaald of en met hoeveel kW de batterij moet laden van het elektriciteitsnet of juist ontladen naar apparatuur in je huishouden.

Basis installatie

Dit is de meest voorkomende installatiemethode. De SuperSmartJuice® wordt geplaatst in dezelfde ruimte als waar de omvormer van de zonnepanelen staan. De batterij wordt dan aangesloten via de bestaande kabel naar je meterkast op de stroomgroep van de zonnepanelen.

Uitgebreide installatie

Als de SuperSmartJuice® niet bij de omvormer van je zonnepanelen geplaatst kan worden of heb je helemaal geen zonnepanelen? Dan zijn extra handelingen nodig, zoals een extra groep in de meterkast.

We komen dan eerst langs voor een werkvoorbereiding of we lopen jouw situatie door via een videoverbinding. Aan de hand hiervan geven we je een inschatting van de precieze installatiekosten.

Zelf installatie

Als je de SuperSmartJuice® liever zelf wilt installeren, is dat natuurlijk mogelijk, maar houd er wel rekening mee dat je veel verstand moet hebben van de meterkast, stroomgroepen en 230 Volt. Belangrijk is dat je de installatie doet volgens NEN1010 normering.